
Namiot cateringowy to nieodzowny element wielu wydarzeń odbywających się na świeżym powietrzu. Jak skonstruowane są współczesne namioty cateringowe i z jakiej przyczyny warto w nie zainwestować?
Namiot cateringowy – na bankiety i konferencje
Namiot cateringowy jest często wykorzystywany przez firmy organizujące wszelkiego rodzaju eventy w plenerze – imprezy urodzinowe, zbiórki dobroczynne, rocznice ślubu, jak również targi. Konstrukcje tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się posiłki, np. przystawki, napoje czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez długi czas świeżości oferowanych dań oraz chronią je przed przegrzaniem na słońcu i wpływem innych negatywnych czynników zewnętrznych. Na rynku można znaleźć namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów i długie na 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać pomiędzy konstrukcjami o różnej kolorystyce i układzie. Namioty cateringowe można też zestawiać ze sobą lub personalizować, komponując struktury dostosowane do indywidualnych potrzeb.
Namiot cateringowy na każdą pogodę
Przyjęcia i wesela w plenerze są coraz popularniejsze, nic więc dziwnego, iż rośnie liczba osób, które poszukują przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych tworzyw. Namiot cateringowy ochrania gości przed złą pogodą – przed opadami, wiatrem czy intensywnym promieniowaniem słonecznym. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet silny wiatr. Nowoczesne namioty tego rodzaju zostały też zaopatrzone w systemy usprawniające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i poprawia komfort gości. Innym udogodnieniem jest także system gromadzący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo ważne w sezonie jesiennym i zimowym.