Ostatnio z rzadka już jemy obiady złożone z dwóch posiłków. Z powodu ciągłego pośpiechu, co generuje potrzebę szybkiego nasycenia się,…
Ostatnio z rzadka już jemy obiady złożone z dwóch posiłków. Z powodu ciągłego pośpiechu, co generuje potrzebę szybkiego nasycenia się,…
Niepowtarzalny smak kwaszonej kapusty jest istotną częścią słowiańskiej kuchni. Jest ona składnikiem wielu dań i przeciętny Polak bardzo często widzi…
Kapsułki do ekspresów Nespresso są jednymi z najdłużej dostępnych w sprzedaży. Zostały opatentowane w Szwajcarii już w 1976 r. i…
Trudno jest uważać, iż barszcz czerwony to potrawa tylko na święta, którą spożywamy zwykle podczas Wigilii lub znaczących rodzinnych imprez….
Kiszonki z warzyw są tak silnie zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że wydaje nam się, iż jest to głównie słowiański…
Od wieków w rodzimej kuchni wykorzystuje się kiszonki. Ostatnio jednakże często wspomina się także ogromne właściwości prozdrowotne soków z kwaszonych…
Dzieci uwielbiają brać udział w kuchni – dekorować wypieki bądź wybierać i podawać składniki. Pragniesz wykorzystać zapał kulinarny swojej pociechy?…
Uczestnictwo w warsztacie kulinarnym to znakomita droga do pozyskania nowych umiejętności – nauczenie się podstaw gotowania, poznanie tajników różnych przepisów…
Wymyślona w USA „kawa kuloodporna”, czyli bulletproof coffee, to jeden z wielu dietetycznych trendów, który pojawił się w ostatnich latach….
Sok z kiszonej kapusty ma właściwości prozdrowotne, odkwasza organizm, poprawia odporność i jest prawdziwą bombą witaminową. Ile pić dziennie soku…