
Ciekawi Cię oferta piekarni Kraków? Zajrzyj na www.piekarniapochopien.com, żeby zdobyć więcej informacji
Pieczywo to jeden z głównych elementów naszego jadłospisu. Jemy go naprawdę dużo, zatem dobrze, kiedy okaże się on najlepszego gatunku. Nic zatem zaskakującego, iż produkowane przemysłowo wypieki tracą ostatnio popularność – bywają niesmaczne, zaś po paru dobach są już niezdatne do spożycia. Na polskim rynku ostatnio bardzo często spotkać można natomiast produkty wypiekane tradycyjnymi sposobami i pozbawione chemicznych domieszek poprawiających ich wytrzymałość. Dlaczego dobrze je kupować? Jak one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Co oferuje nam rzemieślnicza piekarnia?
Jak nietrudno się domyśleć, tradycyjna piekarnia w większych miejscowościach (takich jak np. Kraków) swoją ofertę opiera na rzemieślniczych chlebach. Zazwyczaj bywają produkowane na zakwasie, choć łatwo kupić poza tym wypieki drożdżowe. Oprócz tego klienci tradycyjnych piekarni chętnie kupują chleby, które w ostatnich latach zniknęły z rynku – na przykład obwarzanki. Rzemieślnicze chleby dostarczają niekiedy także rozmaite ziarna i suszone śliwki czy brzoskwinie.
Plusy wyrobów z rzemieślniczej piekarni
Powodem popularności rzemieślniczego chleba okazuje się w szczególności jego aromat – pod tym względem wypada dużo lepiej niż pieczywo przemysłowe. Zaletą takiego pieczywa jest także jego różnorodność – wśród setek odmian najróżniejsi ludzie kupią wyroby dostosowane do swoich oczekiwań. Nie sposób nie wspomnieć także tego, że wypieki, które proponuje tradycyjna piekarnia są o wiele zdrowsze, ponieważ nie dostarczają niebezpiecznych dla naszego organizmu chemicznych domieszek.
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]